Tuotteiden tullaaminen

Verkkokaupastamme tilatessa kaikki tuotteet on tullattava. Tullauksen yhteydessä maksat: 

  • 24% arvonlisäveron tuotteen hinnasta
  • 2,90€ lähetyskohtaisen käsittelymaksun
  • tuotteen hinnasta riippuvan tullausmaksun (Tullilaskuri)

EU:n ulkopuolelta tilatessa yli 22€ arvoisista tuotteista täytyy suorittaa tulliselvitys ja maksaa 24% arvonlisävero sekä lähetyskohtainen 2,90€ suuruinen käsittelymaksu Suomen Postille. Tullaus suoritetaan lähetyksen saavuttua Suomeen. Tulliselvityksen voi tehdä näppärästi netissä vaikka omalta kotisohvalta!

Tulliselvityksen vaiheet

1. Lähetys saapuu Tulliin

Saat sekä postitse, että sähköpostilla ilmoituksen tulliselvitystä odottavasta lähetyksestä.

2. Suorita tulliselvitys

Saatuasi ilmoituksen lähetyksestä joka vaati tulliselvityksen, voit tehdä tulliselvityksen 20 päivän sisällä lähetyksen saapumisesta Tulliin. Tulliselvityksen voit tehdä seuraavilla tavoilla:  

Tullattavan lähetyksen käsittelymaksu tulee suorittaa suoraan Suomen Postille tulliselvityksen jälkeen. Käsittelymaksun suuruus on 2,90€ ja sen voi tehdä tämän linkin kautta saamasi seurantanumeron avulla: https://www.posti.fi/kasittelymaksu

3. Lähetys vapautuu Tullista ja saapuu noudettavaksi

Suoritettuasi tulliselvityksen ja maksettuasi Postin käsittelymaksun, lähetys vapautuu Postin kuljetukseen ja toimitetaan lähimpään Postin noutopisteeseen, mistä se voidaan noutaa saapumisilmoituksella.

Miksi lähetykseni on tulliselvitettävä?

EU:n ulkopuolelta tilatessa yli 22€ maksavista tuotteista tulee maksaa 24% arvonlisävero sekä alkaen 31.1.2020 lähetyskohtainen 2,90 € käsittelymaksu Suomen Postille. Yli 150 euron tuotteisiin voi tulla alv:n lisäksi myös tuontivero.

Alle 22€ maksavat tuotteet ja paketit ovat verovapaita (tullimaksuttomia). Tilatessasi verovapaan tuotteen sinun ei tarvitse tehdä tulliselvitystä ja lähetys toimitetaan suoraan lähimpään Postin noutopisteeseen.

Postin käsittelymaksu

Suomen Posti veloittaa 2,90€ suuruisen käsittelymaksun kaikista tulliselvitettävistä lähetyksistä. Käsittelymaksu on lähetyskohtainen. Voit suorittaa käsittelymaksun Postille saamasi seurantanumeron avulla heti tulliselvityksen suoritettuasi osoitteesta: https://posti.fi/kasittelymaksu