Takuu ja palautukset

Tarjoamme kaikille tuotteille 30 päivän palautusoikeuden. Tämän lisäksi osalle tuotteista on myönnetty tuotekohtainen takuuaika. 

Noudatamme suomalaista kuluttajansuojakia ja kuluttajansuojalautakunnan linjauksia ja kaikkia kaupan tuotteitamme koskee myös laki tuotteen virhevastuusta. 

30 päivän palautusoikeus

 • 30 päivän palautusoikeus alkaa tuotteen vastaanotosta
 • Palautettavien tuotteiden tulee olla ehjiä, käyttämättömiä ja myyntikuntoisia.*
 • Palautukset käsitellään Kiinatukun toimipisteellä Suomessa. Palautus on maksuton, kun lähetys tehdään Kiinatukun ohjeistusta noudattaen.

*Mikäli tuotteen myyntipakkausta ei ole avattu ja tuote on myyntikuntoinen, voidaan palautus tehdä rahapalautuksena. Mikäli myyntipakkaus on jo avattu, mutta pakkauksen sisältö on koskematon eli voidaan myydä vielä uutena toiselle asiakkaalle, palautus voidaan tehdä vaihtona toiseen tuotteeseen tai asiakasrahana Kiinatukun verkkokauppaan. Mikäli tuotteen käyttöönotto vaatii kertakäyttöisen lisenssiavaimen aktivoinnin, lisenssiaivamen käyttämisen jälkeen tuote ei ole palautusoikeuden piirissä.

Tuotteilla on 30 päivän hintatakuu tuotteen vastaanottamisesta alkaen. Mikäli ostamasi tuotteesta tulee tarjous hintatakuun voimassaoloaikana, voit hakea hyvitystä asiakaspalvelustamme maksamasi hinnan ja tarjoushinnan erotuksen verran.

Pelkkä tavaran noutamatta jättäminen ei ole sama asia kuin tilauksen peruuttaminen. Tavara tulee noutaa Postista tai Matkahuollosta ja palauttaa Kiinatukun palautusohjeiden mukaisesti. Noutamatta jätetyistä paketeista perimme edestakaiset postikulut asiakkaalta.

Takuupalautus ja kaupanpurku

Mikäli vastaanotit viallisen tuotteen tai tuote vioittuu takuuaikana, sinulla on mahdollisuus toimittaa se Kiinatukulle korjausta tai vaihtoa varten. Ethän sisällytä mahdollisesti erikseen tilaamiasi tuotteen myyntipakettiin kuulumattomia tarvikkeita lähetykseen ellei toisin ole sovittu.

Kaupaunpurussa palautuksen tulee sisältää kaikki tuotteen mukana toimitetut osat ja tarvikkeet, ja sen täytyy olla pakattuna alkuperäispakkaukseensa. Tuotteen tulee osineen ja pakkauksineen olla myyntikuntoinen.

Muistathan poistaa laitteesta mahdolliset omat tietosi, SIM-kortit sekä muistikortit!

Peru tai tee muutos tilaukseen

Tilauksen voi perua ennen kuin se on ehditty postittaa. Tilauksen voi perua ottamalla yhteyden asiakaspalveluumme. Mikäli tilaus on ehditty postittaa, ei tilauksen peruuttaminen ole mahdollista, mutta tuotteilla on kuitenkin 30 päivän palautusoikeus tuotteen vastaanottopäivästä lukien.

Yleiset takuuehdot

 • Tuotekohtainen takuu on voimassa myös 30 päivän palautusoikeuden ummettua, jos tuotteessa ilmenee vikaa asianmukaisesta käytöstä huolimatta. Jos tuotteella on takuu, on se ilmoitettu aina erikseen tuoteselosteessa.
 • Takuuvaihto-prosessissa kestää normaalisti 1-3 viikkoa. Takuuaikana vialliset tuotteet pyritään korjaamaan Kiinatukun Suomessa toimivassa korjauspisteellä. Tutkimme tuotteen ja ilmoitetut viat. Jos vika ei ole korjattavissa, vaihdetaan tuote uuteen samanlaiseen tai vastaavaan tuotteeseen. 
 • Pyrimme ensisijaisesti korjaamaan laitteen. Mikäli korjaus ei onnistu niin toimitamme vastaavan laitteen asiakkaalle. Toimitamme korjatun tai uuden korvaavan tuotteen maksutta asiakkaalle.
 • Takuun puitteissa tehty korjaus tai vaihto uuteen tuotteeseen ei pidennä alkuperäista takuuaikaa.
 • Tuotetta tulee aina käyttää valmistajan suositusten ja ohjeiden mukaisesti. Jos tuotteen vioittumisen tai rikkoutumisen aiheuttaa tapaturma, tuotteen vääränlainen käyttö tai muu asiakkaan tai hänen läheisensä toiminta, takuu ei sido Kiinatukkua. Ohjelmien, virusten tai sähkökatkojen aiheuttamat vahingot, ukkosvauriot, välilliset vahingot, tuotteiden väärinkäyttö tai muu ohjeiden laiminlyönti, mukaan lukien asiakkaan puolesta sattunneet asennusvirheet tai fyysiset tuotteen rikkoutumiset eivät ole takuun perusteella korvattavia vahinkoja. Tuotetta tulee käyttää aina maadoitetussa pistorasiassa. Erilaisten komponenttien suorituskykyä nostavien lisävarusteiden tai ohjelmien käyttö aiheuttaa takuun umpeutumisen. Kiinatukku ei vastaa ohjelmien tai laitteiden yhteensopivuudesta muualta kuin Kiinatukusta hankittujen laitteiden tai ohjelmistojen kesken, ellei siitä ole annettu erillistä takuuta.
 • Tuotteen lähettäminen Kiinatukun Suomessa toimivaan takuukorjauspisteeseemme on maksuton, kun lähetys tehdään Kiinatukun ohjeistusta noudattaen.
 • Asiakkaan tulee tarkistaa huolellisesti tuotteen kunto ennen takuupalautusta. Kaikki takuupalautukset testataan Kiinatukun toimesta ennen tehtaalle lähettämistä ja Kiinatukku pidättää oikeuden periä virheellisestä vikakuvauksesta johtuvasta palautuksesta 40€ suuruisen vianetsintäpalkkion. Mikäli tuote on vioittunut vääränlaisen käytön vuoksi tai siitä ei löydy mainittua vikaa, otamme sinuun yhteyttä.
 • Tuotteen takuu alkaa siitä päivästä, jolloin asiakas on vastaanottanut tuotteen. Mikäli toimituksen seurantakoodi on vanhentunut eikä vastaanottopäivää voida enää vahvistaa, takuuaika lasketaan alkavaksi 30 päivää lähetyspäivästä alkaen. Tuotekohtainen takuu on ilmoitettu jokaisen tuotteen tuotesivulla.

Tuotekohtaiset takuuehdot

Hygieniatuotteet

Hygienia- ja intiimituotteilla ei ole palautusoikeutta tuotteiden käyttöluonteen vuoksi. Avattuja pakkauksia ei voida tästä johtuen hyväksyä palautuksina. Hygienia- ja intiimituotteisiin lukeutuu esimerkiksi partakoneet, epilaattorit, trimmerit, hiustenhoito- ja -leikkuulaitteet, sähköhammasharjat, verenpainemittarit, nappikuulokkeet ja handfree-laitteet.

Ladattavat akut

Akuissa tapahtuu ajan mittaan kulumista, joka ei kuulu takuun piiriin. Esimerkiksi puhelimissa ei voida olettaa akun kapasiteetin pysyvän samana kuukaudesta tai vuodesta toiseen. Mikäli akunkesto on tippunut huomattavasti ja lyhyessä ajassa voi kyseessä olla takuun piiriin kuuluva vika.

Älypuhelimet

Älypuhelimet sisältävät paljon herkkiä komponentteja, eikä niiltä voida odottaa samanlaista kestävyyttä kuin esimerkiksi vanhan ajan matkapuhelimilta. e-villen takuu älypuhelimille on yleensä vuoden tai kaksi vuotta poislukien tehdashuolletut älypuhelimet.

 • Älypuhelimen, eikä edes iskunkestäväksi markkinoidun älypuhelimen voi odottaa kestävän mitä tahansa takuuaikana. Katso kuluttajansuojalautakunnan tiedote.
 • Älypuhelinten näytöt eivät yleensä rikkoudu ilman ulkoista syytä.
 • Älypuhelinten latausporttien vioittuminen ei myöskään aina välttämättä ole takuun alainen vika, mikäli niihin on käytössä kohdistunut voimakasta normaalista käytöstä poikkeavaa rasitetta.
 • Omien käyttöjärjestelmien lataaminen sekä muu puhelimen omaehtoinen modifikaatio voi olla peruste takuun eväämiselle.
 • Mikäli vedenkestävän älypuhelimen latausportti on suojattu tulpalla, on käyttäjän vastuulla varmistaa että tulppa on hyvin kiinni ja suojaa puhelinta kastumiselta. Tulppaa suositellaan käytettävän varovaisesti turhan kulumisen välttämiseksi ja sen käyttöikää voi pidentää voitelemalla sitä jollain tähän käyttöön sopivalla silikonipohjaisella voiteella.

Radio-ohjattavat

Radio-ohjattavat -laitteet, esimerkiksi dronet ja RC-autot, poikkeavat muista kulutustavaroista siksi, että nämä joutuvat välillä äärimmäisen kovalle rasitukselle. Useimmat tuotteet on kyllä tehty kestämään kovaakin käsittelyä, mutta rajan vetäminen on haasteellista.

 • Radio-ohjattavien -laitteiden takuu ei kata helposti käytössä kuluvia osia, kuten laakereita ja voimansiirron osia.
 • Radio-ohjattavat -laitteet vaativat hyvää ylläpitoa ja kunnon tarkkailua. Esimerkiksi laakerit ja muut metalliosat ruostuvat mikäli tuotetta säilötään kosteana.
 • Asiakkaan tehtävänä on aina tarkkailla radio-ohjattavan -laitteen toimintaa ja käyttö täytyy lopettaa välittömästi jos epäilet, että laite ei toimi normaalilla tavalla.

Kiinakauppa ja takuu laajemmin 

Ulkomailta ostaessa tuotteiden laatu voi vaihdella ja tästä syystä pyrimme aina testaamaan kaupassa olevat tuotteemme perusteellisesti. Kiinatukun missiona on tarjota suomalaisille turvallinen ostokanava kiinalaiseen elektroniikkaan ilman välikäsiä. Valitettavasti edes Kiinatukun laatukontrolli ei ole täydellistä ja joskus tuote voi mennä rikki omia aikojaan. On myös mahdollista että tuotteelle ei jostain syystä olekaan tarvetta ja haluat purkaa kaupan.

Koska haluamme olla se turvallinen kiinalaisen elektroniikan kauppa Suomalaisille, tarjoamme valtaosalle tuotteistamme takuun sekä 30 päivän palautusoikeuden jotta voit ostaa tuotteen ilman huolta sen laadusta. Lisäksi noudatamme suomalaista kuluttajansuojakia ja kuluttajansuojalautakunnan linjauksia ja kaikkia kaupan tuotteitamme koskee myös laki tuotteen virhevastuusta. 

Virhevastuu eli niin sanottu lainmukainen takuu sekoitetaan usein kaupan omaan takuuseen. Kiinatukun takuu ja lain mukainen virhevastuu täydentävät toisiaan. Kiinatukun oma takuu (niin sanottu kaupan takuu) on olemassa vain täydentämässä lain mukaista virhevastuuta (niin sanottu lakisääteinen takuu) eikä korvaamassa sitä. Lue lisää takuusta ja virhevastuusta kilpailu- ja kuluttajaviraston sivuilta. Tuotekohtainen takuuaika löytyy tuotesivulta.